ORQUESTRA DE CAMBRA DEL CONSERVATORI

ORQUESTRA DE CAMBRA DEL CONSERVATORI

Joan Antoni Pich, director
Jimena Eisele, arpa
Pau Gatell, flauta travessera

Per fi podem assistir presencialment a escoltar la nostra Orquestra de cambra en un dels millors concerts per a solistes de Mozart.

PROGRAMA:

Gustav Holst Brook Green Suite

W.A. Mozart (1756-1791) Concert per a flauta i arpa (Allegro, Andantino, Rondeau-Allegro)

J.C. de Arriaga (1806-1826): Sinfonía en Re para Gran Orquesta (Adagio, Andante, Minuetto, Allegro)

El Concert per a flauta i arpa de Mozart és una de les obres més populars del compositor i va ser escrita per ser interpretada en un entorn domèstic per l’aristòcrata Duc de Guînes i la seva filla Marie-Louise-Philippine. És una obra deliciosa en la qual els dos solistes dialoguen amb l’orquestra i actuen també com a duet solista, com si fossin un grup dins un altre grup. En aquesta ocasió, l’Orquestra de Cambra del Conservatori ha convidat a l’arpista Jimena Eisele que formarà duo amb l’alumne de flauta travessera Pau Gatell.
La sessió es complementa amb la Sinfonía en Re para Gran Orquesta de J.C. de Arriaga, un compositor que la mitologia musical ha volgut identificar com el “Mozart hispànic” pel seu talent precoç i per l’extraordinària qualitat de la seva obra. La Sinfonía en Re para Gran Orquesta, escrita cap a l’any 1828, posa de manifest aquesta gran capacitat compositiva. És també una peça cabdal en la recuperació musical del nacionalisme del segle XIX.