CONJUNTS VOCALS I INSTRUMENTALS

Els conjunts vocals i instrumentals són una experiència formativa que ocupa una part estratègica i fonamental del currículum del centre, amb ells, el Conservatori es mostra a la ciutat i porta el nom de Badalona arreu. Tant a l’orquestra com als diversos conjunts instrumentals i vocals del centre, hi conflueix un objectiu comú, l’aprenentatge del valor del treball en equip, una dinàmica amb la qual s’assoleixen reptes artístics engrescadors. Als conjunts s’aprèn i es fa palès que amb el treball i l’empenta del grup, es reforça el progres col·lectiu i de cada un dels seus integrants alhora.

Orquestra de Cambra

ORQUESTRA DE CAMBRA

L’Orquestra de Cambra està formada per joves instrumentistes de grau professional, té una orientació clarament formativa amb la finalitat d’oferir als alumnes la possibilitat d’accedir a repertoris habituals en les orquestres professionals i adquirir, per tant, una experiència bàsica en el seu desenvolupament musical.

L’Orquestra de Cambra ha ofert concerts en diverses ciutats de Catalunya, Alemanya, Itàlia i Anglaterra, també ha acompanyat diversos alumnes guanyadors del Premi d’Honor del Conservatori que hi han actuat com a solistes.

BANDA SIMFÒNICA

La Banda Simfònica de Badalona és l’agrupació en la qual els instruments de vent del conservatori cursen la matèria de música de conjunt. La BSB també acull exalumnes i altres estudiants o músics interessats que poden accedir a aquest programa de pràctica musical avançada superant una prova de nivell. La BSB ha actuat arreu del nostre país, i a França, ha guanyat diversos premis, entre ells el del certamen de bandes de Cullera.

ORQUESTRA JOVE

L’Orquestra jove és el conjunt on els instruments de corda cursen l’assignatura d’Orquestra durant els cursos 1r a 3r de Grau Professional. Basa el seu treball en l’estudi i difusió del repertori per a orquestra de corda de les diferents èpoques. També brinda l’oportunitat de tocar com a solistes a alumnes destacats del Conservatori. Des de la seva creació, l’orquestra ha ofert nombrosos concerts a Badalona, així com a Andorra, Barcelona, Cadaqués, Terrassa, Torelló, Astúries, etc.

COR JOVE

Cor amb un llarg historial de concerts centrats en el repertori coral per a veus blanques. Ha participat en diverses temporades d’òpera del Gran Teatre del Liceu intervenint en òperes com: Carmen, Pikovaia Dama, Tosca, Pagliacci, Werther, La Bohème i La Fiamma.

Orquestra de flautes de bec

ORQUESTRA DE FLAUTES DE BEC

Conjunt format per alumnes i exalumnes de l’aula de flauta de bec. L’àmplia extensió de tessitures dels diversos instruments d’aquesta família permet a aquest conjunt accedir al repertori més divers, des de la música del renaixement per a consort fins a la música del nostre temps, original o acuradament adaptada.

COMPANYIA SULL’ARIA

Conjunt format per alumnes i exalumnes de l’aula de flauta de bec. L’àmplia extensió de tessitures dels diversos instruments d’aquesta família permet a aquest conjunt accedir al repertori més divers, des de la música del renaixement per a consort fins a la música del nostre temps, original o acuradament adaptada.

Companyia Sullaria

ORQUESTRA DE GUITARRES

Aquesta agrupació centra el treball de conjunt instrumental de la guitarra de grau professional. Combina repertori original amb obres adaptades. L’activitat d’aquesta orquestra es desenvolupa arreu de Catalunya on actua intercanviant experiències amb conjunts semblants d’altres poblacions.