A DUES VEUS

Des del Conservatori de Badalona, més enllà del paper que ens pertoca en el terreny de la formació especialitzada dins del nostre centre, ens sentim compromesos amb la difusió de la música en tot l’àmbit educatiu de la nostra ciutat. Aquesta vocació es concreta en els següents projectes formatius:

BADACORDES

Projecte instrumental de corda al CEIP Josep Boada

Badacordes és un projecte del Conservatori professional de música de Badalona que ha suposat una obertura de caràcter social i comunitari del centre cap a la ciutat. Aquest projecte va començar el 2017 amb 40 alumnes/as del CEIP de màxima complexitat Josep Boada al barri de Sant Roc, ​​amb la intenció d’utilitzar la música i en concret la pràctica d’instrumental de corda fregada (violins i violes) com a element socialitzador i de creixement personal. Els resultats d’aquest projecte han estat molt reconeguts amb  evidències en els àmbits del coneixement musical, el desenvolupament personal i acadèmic així com l’entorn comunitari dels propis alumnes i les seves famílies. S’han fet actuacions als diferents teatres de la ciutat.

En l’actualitat el nombre d’alumnes/as s’ha incrementat a 120, s’ha obert una línia extraescolar de migdia i s’han incorporat nous instruments com violoncels, contrabaixos o instruments de  percussió. En el futur esperem arribar a mes alumnes i famílies dels diferents barris de la ciutat i fer de la música un nexe d’unió.

https://badacordesjosepboada.blogspot.com/

BETUCORDES

Projecte musical del Patronat de la Música de Badalona i l’Escola Josep Boada

Betucordes és un projecte musical del Patronat de la Música de Badalona i l’escola Josep Boada. L’èxit del projecte Badacordes entre el conservatori i l’escola Josep Boada iniciat al 2017 amb el suport del Consorci Badalona Sud, ha fet que es vulgui estendre a tots els nens i nenes de l’entorn l’oportunitat de formar part d’un conjunt musical com a element de gaudi e integració social a través de la música; així com donar una continuïtat a tots aquells alumnes que han passat pel Badacordes i expressen el desig de seguir endavant amb la música.

Aquí teniu tota la informació  APUNTA’T 

IES Eugeni d’Ors

PROJECTE DE FORMACIÓ i PRÀCTICA MUSICAL VINCULADA ALS OFICIS DE LA MÚSICA

L’Institut Eugeni d’Ors i el Conservatori Professional de Música de Badalona han posat en marxa en aquest curs acadèmic el projecte FORMACIÓ i PRÀCTICA MUSICAL VINCULADA ALS OFICIS DE LA MÚSICA. APRENENTATGE GLOBALITZAT MUSICAL
Es tracta d’una iniciativa pionera al país i que té com a objectiu la relació de la pràctica instrumental amb l’aprenentatge dels principis de construcció i manteniment dels instruments musicals.
El projecte es du a terme en horari escolar al propi institut en el marc de l’anomenat Aprenentatge Globalitzat (AG), com a eina innovadora sorgida a partir dels canvis de la LOMLOE, i compta amb professorat dels dos centres i la col·laboració diversos luthiers i tècnics de prestigi. Aquests faran diverses sessions tècniques i obriran els seus tallers a l’alumnat.
En aquest primer curs el projecte va dirigit a 20 alumnes de 1r d´ESO motivats per la música, tinguin, o no, coneixements musicals previs. Progressivament, i en funció d’aquest primera experiència pilot, s´anirà ampliant als altres cursos de l´ESO.
L’Institut Eugeni d’Ors s’ha dotat d’un banc d’instruments i ha adaptat una aula específica per a portar a terme el projecte.
Per part del Conservatori i l’Institut significa una mostra de treball d’excel·lència pedagògica que poden assumir les dues institucions per raó de la seva identitat, alhora que ajuda a consolidar altres projectes com el Badacordes que tant el Conservatori com l’Institut Eugeni d’Ors realitzen el l’àmbit geogràfic de l’institut.

#agmusica #eugenidorsbdn #eugenidors

BARRES I ONES

Intercanvi músic-cultural amb els alumnes dels dos centres.

El projecte A dues veus amb l’institut Barres i Ones de Badalona s’està realitzant des del curs 2017/2018 amb gran interès per part dels dos centres i de la comunitat educativa de la ciutat.

Es tracta d’una experiència que permet que nens i nenes de secundària puguin conèixer de primera mà el Conservatori  (els ensenyaments musicals, la tipologia de les classes, els professors i l’alumnat) a través de dues visites: una en les classes i l’altra en format concert l’element més destacat és el treball a partir dels vincles personals que  s’estableix entre l’alumnat dels dos centres. D’altra banda,  l’element que vertebra i cohesiona l’activitat és l’enregistrament d’unt vídeo -una espècie de “making off”- de tot el procés fet pels estudiants de l’Institut.  En aquest vídeo, a part d’aquesta activitat, també es mostren reflexions dels alumnes i professors sobre l’experiència en global.

Des des del curs passat s’ha afegit una visita que tanca el projecte amb un grup d’estudiants del Conservatori a l’Institut Barres i Ones fent un concert obert a tot el centre en el hall de l’edifici.

CASAL D’AVIS

Música de generació a generació.

El Conservatori és una institució que genera concerts i altres activitats que tenen una dimensió pública dins de la vessant formativa. Un dels espais preferits per a la realització de concerts és el de les residències d’avis i gent gran de Badalona. Els concerts en aquest àmbit suposa un retorn directe de la música a un públic molt receptiu i sensible alhora que obliga a l’alumnat a preparar programes específics que incloguin repertori idoni per a cadascun d’aquests centres. L’experiència amb els avis i àvies de la ciutat és molt enriquidora i pedagògica, i es porta a terme a través dels centres Casal de Gent Gran Pep Ventura, residència Roca i Pi i Danae.

CEE LLEVANT

Música a l’escola d’educació especial Llevant

El Conservatori des de fa molts cursos col·labora amb l’equip de mestres de l’escola Llevant de Badalona, amb unes sessions setmanals on gaudim de la música tots plegats, mestres i alumnes.

Des d’aquest curs s’ha format la coral “Llevantcanta” amb els alumnes més grans. Ho passem molt bé!

HOSPITAL DE DIA TRANSTORNS COGNITIUS. CENTRE EMILI MIRA de SANTA COLOMA DE GRAMANET

Amb la intenció d’apropar a la música als pacients de l’hospital de dia d’aquest centre i poder compartir bones experiències, s’han programat diverses activitats musicals.

  • Dia 3 de març. Concert “Sherlock al piano” a càrrec del pianista Joan Aymerich al Conservatori de Badalona
  • Ha quedat pendent una actuació dels alumnes de guitarra del nostre centre al centre Emili Mira, que s’ha hagut d’ajornar degut al confinament causat pel COVID19.