Carregant Esdeveniments

Conservatori de Badalona 2019. Coordinació Pep Borràs.

El concepte “música antiga” ha tingut i té en l’actualitat múltiples interpretacions. En aquest curs es contempla la visió de la música antiga com a branca de la interpretació musical que executa el repertori del passat amb els instruments històrics (o rèpliques modernes) i hi incorpora l’estudi del context i les fonts històriques d’interpretació.

El curs s’articula en 5 sessions de tres hores compactades en 3 dies amb un concert final i està adreçat a alumnes del conservatori (4rt i cinquè), alumnes de nivell similar d’altres conservatoris o escoles de música així com públic en general interessat en aquest tema amb l’opció d’ assistir a alguna sessió .

Les classes són teoricopràctiques (la part pràctica és opcional) i inclouen una visita al Museu de la Música de Barcelona, al Departament de Música Antiga de l’Escola Superior de Música de Catalunya i al monestir de Sant Jeroni de la Murtra.

Calendari i continguts:

Dissabte 6 d’abril. 10 a 13h. Conservatori de Badalona.(Pep Borràs)
Música antiga i contemporaneïtat complexa. Del Back to Bach als intèrprets especialitzats. El cas de Barcelona des de la primera Exposició Universal.

Dissabte 27 d’abril. 11 a 14h. Escola Superior de Música de Catalunya. (Eva del Campo i professors del departament de Música Antiga de l’Esmuc).
Aspectes performatius del repertori del renaixement i barroc: la improvisació i l’ornamentació com a comentaris d’interpretació i els sistemes d’afinacions.
15h. Sessió d’organologia
16h a 18h. Visita comentada al Museu de la Música de Barcelona.

Dissabte 18 de maig. Monestir de Sant Jeroni de la Murtra (Badalona). De 10h.a 13h. I de 16 a 18h. (Cristina Altemir, Emiliano Rodriguez, Alfonso Barreno, Marc Sumsi: grup Dichos Diávolos amb Lluís Arguijo)
Sessió pràctica d’interpretació vocal i instrumental al voltant del repertori del segle XVII amb conjunt de ministrils (xeremies, corneta,baixó) violí històric, teclat i cant polifònic . El repertori tindrà com a centre l’època de Joan Cererols.
19H. Concert comentat vocal instrumental amb participants del curs i el grup Dichos Diávolos: Joan Cererols (1618-1680).Villancets i fragments peces religioses. Direcció grup Dichos Diávolos i Lluís Arguijo.

FORMULARI

Alumnes del Conservatori, es carregarà en el compte bancari.

Alumnes interessats: PAGAMENT

Preu del curs: 76€
Preu d’una sessió: 20€
(La visita al Museu de la Música de Barcelona és oberta a altres estudiants, pares, etc.i gratuïta).