Carregant Esdeveniments

La Lilian i la Carol es coneixen al Conservatori de Badalona al final del grau Superior. Anys més tard coincideixen a Utrecht com a alumnes del gran pianista nordamericà Alan Weiss. Allà obtenen els títols de Bachelor i Master of Music in Piano Performance i comencen a tocar juntes fundant el Duo Piscis de Piano a Quatre mans. Després d’uns anys d’intensa activitat concertística per Holanda, Bèlgica i Catalunya els seus camins se separen quan la Lilian decideix tornar a Barcelona.
Aquest concert representa el retrobament del duo amb un programa fresc, poètic i ple de color, en el lloc on es varen conèixer.

PROGRAMA

Sonata op.6 en Re Major                                               L. van Beethoven
. Allegro molto
. Rondo moderato

Ma Mere l’Oye                                                                 M. Ravel
• Pavana per la bella dorment
• Pulgarcito
• La bruixa lletja, emperadriu de les Pagodes (nines gegants xineses)
• Converses entre la bella i la bèstia
• El jardí encantat

La Sonata per piano a quatre mans op.6 de Ludwig van Beethoven va ser publicada a l’octubre de 1797. Té dos moviments i es fa servir de vegades per finalitats pedagògiques. Té la curiosa peculiaritat que el motiu inicial de 4 notes és molt similar al tema principal de la 5ª Simfonia.

Ravel va escriure aquesta “Suite” de 5 peces per a piano a quatre mans al 1910. Es va inspirar en els “Contes infantils de la mare Oca” de Perrault, i les va dedicar als nens Jean i Mimie, fills dels seus amics Ida i Cipa Godebski.
L’esperit de la peça és de vegades infantil i juganer, d’altres profund i contemplatiu, però sempre màgic i altament imaginatiu.
L’any següent escriu Ravel la versió per a orquestra amb el subtítol de “peces infantils”.

La Carol Ruiz va néixer a Barcelona i viu a Holanda des del 2004 on va estudiar el Màster en piano a la Hoogeschool voor de Kunsten de Utrecht amb el pianista america Alan Weiss. Després del seu examen final de Màster va obtenir com a veredicte del jurat “tremendes possibilitats artístiques”.
La passió de la Carol consisteix en la continua escolta i recerca del perfecte legato i el so més bonic possible.
Alan Weiss, guanyador del premi del públic i 4rt premi al Concurs Internacional Reina Elisabeth de Bèlgica a 1978:
“a l’arrel de la seva musicalitat trobem una personalitat harmoniosa i un poder de comunicació que pocs tenen. Un esperit realment dotat per la música!”
La Lilian Vázquez comença els estudis musicals de ben petita obtenint anys després els títols superiors de Piano, Guitarra clàssica, Música de Cambra i Teoria de la Música.
L’any 2000 entra en contacte amb el pedagog argentí Sebastián Colombo, deixeble del gran mestre italià Vincenzo Scaramuzza. L’any 2004 es trasllada als Països Baixos per continuar la seva formació