Carregant Esdeveniments

“tocar a quatre mans és per a tot pianista un moment d’exaltació: un està seduït per la polifonia rica i les dinàmiques il·limitades del seu instrument. És una delícia, doncs, veure néixer l’entesa de dos músics tenint les mateixes exigències tècniques, compartint i sobrepassant els límits del piano”

Les paraules “Quatre mans i un sol esperit” podrien molt bé definir el pianisme exquisit de Mireia Fornells i Joan Miquel Hernández, que configuren des de fa ja més d’una dècada el NEXUS PIANO DUO, una de les formacions més actives i sol·licitades de la música de cambra actual. Paral·lelament a una brillant carrera pianística per separat, decideixen abordar la música per a duet de pianos després de coincidir a les aules del Conservatori de Sant Petersburg amb el mestre Leonid Sintsev.

Les seves propostes inclouen obres mestres del repertori per a aquesta formació, fent especial referència a la música contemporània dels nostres compositors com González de la Rubia, Mompou, Montsalvatge, Rodríguez-Picó, Soler i Torrents, entre d’altres, amb l’estrena de diferents obres que els han estat dedicades.La seva gran activitat concertística els ha portat a oferir nombrosos recitals en les més importants sales de tot el país i arreu de l’Estat com L’Auditori de Barcelona, la Fundació Juan March de Madrid i el Palau de la Música Catalana, així com diferents gires per Europa –França, Grècia, Itàlia, República Txeca, Rússia i Suïssa-.

El duet ha estat guardonat en els més destacats concursos estatals i internacionals, i han estat becats per institucions com el Ministeri de Cultura, la Generalitat de Catalunya i la AIE per assistir a diferents cursos internacionals, on han tingut l’oportunitat de treballar amb grans especialistes com Alícia de Larrocha, Nati Cubells, Evgeny Moguilevsky, Brigitte Engerer, Jean-François Heisser, Joseph Paratore i el duo Benzakoun, per a mostrar-ne un exemple. Les seves interpretacions, sempre vibrants, han tingut un èxit aclaparador per part del públic i de la crítica especialitzada. Recentment, han col·laborat com a solistes amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) sota la dirección d’Antoni Ros Marbà interpretant el concert per a dos pianos de Poulenc. Han estat guardonats amb el primer premi del públic al Festival Internacional de Piano de Poros (Grècia), destacant a més per la seva brillant actuació amb la “Sinfonietta Orquestra of Athens”.

Han participat en diversos enregistraments en directe per Radio Clásica i per Catalunya Música, entre d’altres.Acaben d’enregistrar el CD “Promenade” amb el segell Columna Música, que inclou la integral de l’obra per a piano a quatre mans d’Albéniz, Granados, Mompou i Montsalvatge, disc que ha obtingut nombrosos premis i excel·lents opinions de la crítica.