Ashan Pillai, nascut en Srilanka de nacionalitat britànica, ha estudiat a Londres (Royal Academy of Music), Los Angeles (University of Southern Califòrnia) i Nova York (Juilliard School) amb John White, Karen Tuttle i Donald McInnes.
Entre 1994 i 1997 va guanyar els premis especials en els concursos Internacionals Tertis i Roma així com el Royal Overseas League, el Park Lane Group i el Artist International. Va ser fundador del conjunt de cambra Mobius, i membre de la English Chamber Orchestra i violista del Zukerman Chamber Players en la seva formació de quintet. Ha gravat profusament, per a EMI, Bel, Naxos, ASV, Vers, Columna Música, Altara, Oehms Classics, i SGAE i la seva discografia inclou la col·lecció més àmplia de repertori espanyol per a solo viola i viola i piano.
De l’any 1995 a l’any 2000 va ser assistent de viola en la English Chamber Orchestra i des de l’any 2000 és solista de viola a l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i professor de viola de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el Conservatori del Liceu, Conservatori de Badalona i professor visitant de la Universitat Alfons X a Madrid. Imparteix amb regularitat classes magistrals per tot el món.

2023-09-26T11:24:13+01:00
Go to Top