Carregant Esdeveniments

Reprenem el Cicle JA ÉS DIJOUS!

El primer concert d’aquest 2020, serà a càrrec de l’Alba Ventura, piano.

És un dels concerts amb el que comencem la celebració Beethoven per ser el 2020 el 250 aniversari del seu naixement.

Nascuda a Barcelona, l’Alba va realitzar el seu debut com a solista a l’edat de 13 anys amb l’Orquestra de Cadaqués i Sir Neville Marriner a Sant Sebastià i a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid. Des d’aleshores la seva carrera com a solista internacional no ha parat de crèixer amb invitacions d’auditoris com el Wigmore Hall, el Barbican i l’Església de St. Martin in the Fields, Concertgebouw, Musikverein, Cité de la Musique i la Sala Svetlanovsky de Moscú entre d’altres, a més de a les principals sales espanyoles, i a Bogotà i Nova Zelanda. Ha estat dirigida per personalitats com Antonini, Harth-Bedoya, Hogwood, Mas, Pons, Ros Marbà i Vasary, i ha col·laborat amb importants conjunts, com les orquestres Philarmonia i Hallé Orchestra, London Mozart Players, Filarmònica Nacional d’Hongria, Simfònica Nacional Txeca, les principals orquestres espanyoles i els quartets Brodsky, Takacs i Casals. 

El 2014 es va presentar amb gran èxit a la Xina i als Estats Units, convidada per la Societat Chopin de Connecticut per una gira de recitals i per a fer una Master Class a la Hartt School. Entre les distincions rebudes cal destacar que va guanyar les audicions internacionals del Young Concert Artist Trust (YCAT), la concessió del Queen Elisabeth Rosebowl per part del Príncep de Gal·les, la distinció com a Junior Fellow del Royal College of Music durant dos anys, la selecció pel programa Rising Stars que promou ECHO (European Concert Hall Organisation) i el Premi IMPULSA de la Fundació Príncep de Girona. 

Els seus darrers treballs discogràfics estan dedicats a Rachmaninov i als Études (des de Czerny a Rautavaara) i han tingut gran acollida per part del públic i la crítica. 

Alba Ventura és professora titular al Conservatori Superior de Música del Liceu.

PROGRAMA:

Beethoven, Sonata n14 “Clar de Lluna”
Beethoven, Sonata n23 “Appasionata”

Us hi esperem!