El 29 de febrer en el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, es realitzran unes classes magistrals  de 10.30 a 18.30h.

Aquestes classes organitzades per l’Associació de Conservatoris els professors del nostre Conservatori poden inscriure als seus alumnes.

La inscripció es fa des de la direcció, els professors han d’enviar les dades de l’alumne i el repertori que te previst tocar i 10 díes abans de les Masterclasses se sabrà si tenen plaça o no.

Classes magistrals de piano, guitarra, clarinet, trompeta i violoncel per als alumnes dels centres

L’Associació de Conservatoris de Catalunya organitza el proper 29 de febrer una jornada de classes magistrals de les especialitats de piano, clarinet, trompeta, guitarra i violoncel per als alumnes de grau professional dels conservatoris  i centres professionals de música de Catalunya

Els professionals que impartiran les classes seran:

Guillem Pérez-Quer, guitarra
Alba Ventura, piano
Luís González, trompeta
Josep Fuster, clarinet
Òscar Alabau, violoncel

Dia 29 de febrer de 2020
Lloc: Conservatori Mpal de Música de Barcelona
Horari:

  • 10:00    Acollida participants
  • 10:30 a 14:00 Classes (8 alumnes)
  • 16:00 a 17:00 Taula rodona amb els professors
  • 17:00 a 18:30 Classes (4 alumnes)

INSCRIPCIÓ

Inscripció gratuïta alumnes oients actius. Les classes i la taula rodona seran obertes per a tothom.

L’Associació posarà a disposició dels alumnes actius de forma gratuïta, un servei de repertorista per a les classes en el cas que sigui necessari.

Places limitades

Data límit: 19 de febrer de 2020

Inscriu-te aquí

PROFESSORAT

ALBA VENTURA piano

Nascuda a Barcelona, l’Alba va realitzar el seu debut com a solista a l’edat de 13 anys amb l’Orquestra de Cadaqués i  Sir Neville Marriner a Sant Sebastià i a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid.

Des d’aleshores la seva carrera com a solista internacional no ha parat de crèixer amb invitacions dels millors auditoris europeus com el Wigmore Hall, el Barbican i l’Església de St. Martin in the Fields de Londres, Concertgebouw dAmsterdamm, Musikverein de Viena, Cité de la Musique de París, Laesizhalle dHamburg, Köln Philharmonie, Bozar de Brussel·les i la Sala Svetlanovsky de Moscú , actuant també, a més de les principals sales espanyoles, en l’Auditorio Mario Laserna de Bogotà i en l’Auckland Town Hall de Nova Zelanda. Ha estat dirigida per personalitats com Giovanni Antonini, Howard Griffiths, Miguel Harth-Bedoya, Christopher Hogwood, Salvador Mas, Eiji Oué, Antoni Ros Marbà i Tamas Vasary, i ha col·laborat amb importants orquestres i conjunts de cambra, com la Philarmonia Orchestra, Hallé Orchestra, London Mozart Players, Orquestra Filarmònica Nacional dHongria, la Simfònica Nacional Txeca, les principals orquestres espanyoles i els quartets Brodsky, Takacs i Casals.

Va iniciar els seus estudis amb Sílvia Llanas i posteriorment ingressa a l’Acadèmia Marshall on estudia amb Carlota Garriga i rep classes magistrals d’Alicia de Larrocha. Als onze anys se li concedeix una beca per estudiar amb Dimitri Bashkirov a l’Escola Superior de Música Reina Sofia. Després d’una audició a Berlín, Vladimir Ashkenazy es fa càrrec del seu desenvolupament musical passant a ser el seu tutor i organitza els seus estudis amb la professora Irina Zaritskaya a la Purcell Scholl del Regne Unit i posteriorment al Royal College Of Music. Ha rebut classes magistrals de Nikita Magalof, Maria Joao Pires i Radu Lupu. Va guanyar les audicions internacionals del Young Concert Artist Trust (YCAT).

En la temporada 2009-2010 va ser seleccionada com a única pianista solista pel programa Rising Stars que promou ECHO (European Concert Hall Organisation).

El seu darrer treball discogràfic Études, ha estat rebut de forma entusiasta per la crítica. Alba Ventura és professora titular al Conservatori Superior de Música del Liceu.

JOSEP FUSTER clarinet

Neix a Vilanova de Castelló (València). Inicia els estudis amb V. Romero i J. Talens Sebastià. Posteriorment, estudia als Conservatoris Superiors de València i de Barcelona amb J. Panyella i J. Tordera. És invitat regularment a cursos de clarinet i ha participat en gires de concerts de música de cambra i amb Orquestres Simfòniques per Alemanya, França, Holanda, Estats Units, Japó, Portugal i Itàlia.

Els seus dos enregistrament amb “Columna Música” dels quintets per a clarinet de Mozart, Weber, Krommer, Baermann, Spohr, Reicha amb el Quartet Glinka i Música Virtuosa,amb la pianista Isabel Hernández amb la que forma duet  han rebut les màximes consideracions per la crítica internacional. Ha enregistrat l’obra integral de clarinet i quartet de corda del compositor Jesús Rodríguez Picó i el Quintet de la Sala de Llevant per a clarinet i quartet de corda, obra que li ha dedicat el compositor Xavier Benguerel. Actualment, és professor de clarinet i de música de cambra de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).

GUILLEM PÉREZ-QUER guitarra

Considerat pels crítics especialitzats com un guitarrista virtuós, de tècnica impecable i extrema sensibilitat, capaç de captivar tot tipus de públic en els seus concerts, Guillem Pérez-Quer és un concertista reconegut internacionalment, amb dilatada trajectòria, que ha actuat per a les més importants audiències del món.  Va estudiar amb grans mestres: Juan Fco. Garrido, Óscar Cáceres, Leo Brouwer, Betho Davezac, Eli Kassner i la gran guitarrista Maria Luisa Anido -alumne de Miquel LLobet i una de les hereves de l’Escola Tàrrega- qui el considerà un dels seus millors alumnes.

Guanyador de prestigiosos premis com el Concurso Manuel de Falla de Interpretación i el XXV Concurs Internacional Maria Canals, entre d’altres. Té tres discs publicats amb President Records Ltd. (Londres) juntament a la seda esposa la guitarrista canadenca Daielle Kassner com a Kassner&Quer Guitar Duo. És sovint sol·licitat per a impartir classes magistrals arreu del món i ha format part del jurat de nombrosos concursos internacionals (Mèxic, Costa Rica, Canadà, Itàlia, França, UK, Colòmbia, Republica Checa, Xile, Bòsnia-Herzegovina, Xina, República de Kirguistàn, EUA…)

Cal també destacar la seva excel.lent tasca docent com a Cap del Departament de Guitarra del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

LUIS GONZÁLEZ trompeta

Luis González Martí és un dels trompetistes espanyols més destacats actualment en la seva tasca com a docent i com a solista.

Ha format part de l’Orquestra Simfònica de Balears i trompeta solista de l’Orquestra Simfònica de Madrid.

És convidat assidu de cursos i seminaris així com també ha format part de l’jurat en prestigiosos concursos nacionals com internacionals de Trompeta.
Com a solista desenvolupa una important activitat amb l’organista Roberto Fresc, amb el qual ha gravat un CD, “Llum Barroca”, en el qual s’inclouen obres barroques i contemporànies.

Forma duo estable amb el pianista José Gallego, amb el qual ha recuperat i enregistrat el repertori més important per a trompeta dels compositors espanyols dels segles XX i XXI. Han editat dos discos, “Segle XX Espanyol” i “Gestes d’un Don Ningú”.

En el seu últim treball ha gravat l’obra “Vinyetes Simfòniques” per a trompeta i orquestra de Joan J. Colomer, dins el disc “Naturalesa Humana”, amb tota l’obra per a metalls i orquestra d’aquest compositor, juntament l’Orquestra Ciutat de Granada dirigits per José Luis Estellés.

És membre de l’Orquestra de Cadaqués i col·labora com a primer trompeta amb orquestres de gran prestigi com la Mahler Chamber Orchestra, la Royal Concertgebouw d’Amsterdam i Les Dissonances.

En l’actualitat i des de 2003 és professor de trompeta al Centre Superior de Música del País Basc “Musikene” a Sant Sebastià, activitat que compagina amb el seu treball interpretatiu de solista.

Luis González toca en exclusiva amb trompetes Stomvi- València.

ÒSCAR ALABAU violoncel

Oscar Alabau neix a Barcelona al 1988. Inicia els estudis de violoncel amb el seu pare Joaquim Alabau. L’any 2006 ingressa a la Guildhall School of Music and Drama de Londres amb la professora Louise Hopkins on cursà els seus estudis superiors i un Máster in Performance. Així mateix va finalizar el Soloist Artist Diploma amb una beca completa del Guildhall School Trust

Ha estat guanyador en concursos nacionals i internacionals com al Guilhermina Suggia International Competition in London, Juventudes Musicales, Primer Palau, Tillett Trust Young Artist Platform Price, Premi BBVA Montserrat Alavedra, Prince’s Price in London, etc. Ha participat en festivals internacionals com el de Gstaad, City of London Festival; IMS Prussia Cove a Cornwall; Encuentro de Música y Acdemia de Santander, Aspen Music Festival USA, etc. Compartint escenari amb Janine Jansen amb qui va interpretar el quintet de F. Schubert, Eldar Nebolsin al Festival de Santander, Antonio Menéses, Wolfram Christ, Levon Chilinguirian, Mathew Jones, Caroline Haffner, etc.

Recentment ha debutat amb molt d’èxit al Wigmore Hall de Londres i com a solista ha actuat interpretant el concert d’Elgar a St. John’s Smith Square de Londres, a l’Auditori de Barcelona amb el concert de F. Gulda, amb el concert de R. Schumann al Teatre Calderón de Valladolid, etc. Va ser Artista Resident a la Pedrera on va oferir diferents recitals. També va estrenar una obra d’Albert Guinovart interpretada juntament amb Guinovart i la nova obra per a violoncel sol de J.S. Abdelmoula.

Alabau és professor de violoncel i música de cambra al Conservatori Superior de Música del Liceu i és assistent de solista de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu.

Oscar Alabau toca un violoncel Camillus Camilli fecit Mantua 1745 cedit per la Sra. Ursula Herman.