Marcos Bosch Delgado, compositor i professor d’harmonia, formes i anàlisi

PROFESSOR D’HARMONIA, FORMES I ANÀLISI

Marcos Bosch

La meva activitat musical es concentra en dos branques principals: la compositiva i la teòrica. He tingut la sort de formar-me amb els següents professors: Vicenç Mayol, Gabriel Brncic, Miquel Roger, Miguel Angel Hurtado, Benet Casablancas i Maricarmen Gómez Muntané.

De seguida que em vaig iniciar a la música a través de la guitarra vaig començar a escriure peces pròpies. La meva producció s’inscriu en el corrent neoclàssic. Si teniu curiositat us remeto a la pàgina de l’Associació Catalana de Compositors (www.marcosbosch.accompositors.com i també http://www.compositorscontemporanis.com). Darrerament la meva activitat compositiva s’ha decantat cap a la música amb text o escènica. De fet, actualment estic preparant una òpera sobre la Guerra Civil Espanyola, centrada en la figura de Juan Negrín.

En paral·lel a la meva activitat compositiva, es va desenvolupar en mi l’interès per entendre com funciona el llenguatge de la música i de la teoria en general (interès que em va portar a estudiar Filosofia). La culminació d’aquesta faceta d’estudi va ser l’elaboració d’una tesi doctoral en musicologia (https://www.tdx.cat/handle/10803/381069) sobre aspectes operístics de Benjamin Britten, compositor amb qui em sento molt identificat. En aquest apartat destacaria també les meves contribucions durant gairebé deu anys a la Gran Enciclopèdia de la Música, que podeu consultar al Conservatori (i també online).

CONEIX ELS ALTRES PROFESSORS DEL DEPARTAMENT

2023-05-15T15:06:49+01:00
Go to Top